امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق مهاجران افغان

دانلود تحقیق مهاجران افغان دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 62 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

با آغاز جنگ‌های سخت میان نظامیان وابسته به شوروی سابق و شبه نظامیان مجاهدین افغان تعداد زیادی از مردم افغانستان بخاطر نجات از جنگ ، فقر و گرسنگی افغانستان را ترک و به کشورهای مختلف پناهنده شدند

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

 آغاز مهاجرت

با آغاز جنگ‌های سخت میان نظامیان وابسته به شوروی سابق و شبه نظامیان مجاهدین افغان تعداد زیادی از مردم افغانستان بخاطر نجات از جنگ ، فقر و گرسنگی افغانستان را ترک و به کشورهای مختلف پناهنده شدند که در این میان بیشترین آنان به ترتیب ، ایران کشوری در غرب و پاکستان در کشوری جنوب و شرق افغانستان را برای مهاجرت بر گزیدند. در میان کسانیکه بیش از همه از جنگ متضرر می‌گشتند ، پشتون‌ها بیشتر به پاکستان و [تاجیک]‌ها ، هزاره‌ها و تعدادی از مردم ترکمن افغانستان به ایران پناهنده شدند.

 مهاجرت به ایران

تعدادی از مهاجران افغان مقیم شیرازدر ایران آغاز مهاجرت افغانها همزمان بود با جنگ ایران و عراق . خمینی رهبر وقت حکومت ایران سپاه و بسیج را مکلف ساخت تا با افغانهای مهاجر همکاری کنند او گفته بود ما مسلمانیم، آن‌ها هم مسلمانند، ما باید از آن‌ها پذیرایی کنیم.[۱]. دولت وقت ایران مرز را به فرمان خمینی به روی افغانها گشود ، افغانها مکلف به پرداخت وجه و یا ارایه گذرنامه و ویزا نبودند ، مرز موسوم به اسلام قلعه - دوغارون عمده ترین محل تردد افغانها بود ، شهرهای مرزی افغانستان با ایران از جمله هرات ، فراه و نیمروز بتدریج با کاهش جمعیت مواجه شدند. بیشترین این جمعیت به استان خراسان سرازیر شدند ، مناطق تربت جام ، تربت حیدریه و شهر مشهد مملو از افغانهای مهاجر شدند ، تعدادی از آنها بتدریج به سایر استانهای دیگر ایران از جمله تهران ، شیراز و اصفهان رفتند.

 وظیفه و اشتغال

تعدادی از کارگران افغان در حال حفر چاه در تهران.دولت ایران بر اساس قوانین این کشور اجازه کارهای رسمی به مهاجران نداد . تنها به تعداد معدودی از افغانهای مرتبط با مجاهدین با ایجاد دفاتر سیاسی از جمله دفتر جمعیت اسلامی افغانستان ، دفتر سیاسی حزب اسلامی افغانستان ، دفتر سیاسی حزب وحدت اسلامی افغانستان و چند نهاد کوچک دیگر به آنها اجازه داد تا به فعالیت‌های سیاسی بپردازند. دولت ، دفاتر احزاب سیاسی را حمایت می‌کرد و مجاهدین افغان را تحت پوشش اقتصادی قرار می‌داد. مهاجران عادی آرام آرام به کارهای شخصی مصروف شدند ، کار در ساختمان‌ها ، دامداری‌ها و بخش کشاورزی عمده ترین محل کسب درآمد افغانها بود. وضعیت اقتصادی افغانها گاها" رو به وخامت گرایید و گاهی نیز وضعیت بهتری داشتند. بر اساس آمار ارائه شده سه ملیون مهاجر افغان بتدریج وارد ایران شدند.[۲].

 وضعیت اجتماعی مهاجرین

افغانهای مهاجر بتدریج با یکدیگر پیوند خویشاوندی بستند ، تعدادی نیز با دختران ایرانی ازدواج کردند و در مواردی نیز دختران افغان با مردان ایران پیوند زناشویی بستند. در این مدت ، مهاجران افغان تجربه‌های زیادی را بدست آوردند و در مقابل ، تجربه هاو نوع نگرشهای جدیدی را نسبت به جامعه افغانستان، به کشور میزبان انتقال دادند. ایران خانه دوم تعداد زیادی از مهاجرین شد ، برخی از آنها زمین و املاک شخصی را خریداری کردند و برخی حتی دیگر حاضر به بازگشت به افغانستان نبودند. تعدادی از مهاجرین در جنگ ایران و عراق شرکت کردند ، سهم مهاجران در نو سازی و بازسازی ایران گسترده بود ، تا جای که محمد کاظم کاظمی در شعر معروف بازگشت نوشت " به سنگ سنگ بناها نشان دست من است. عده‌ای هم دست به خلافکاری از جمله قاچاق مواد مخدر زدند. هرگونه عملکرد منفی افغانها بشدت در ایران منتشر می‌شد و چهره منفی را از افغانها در این کشور ترسیم می‌کرد.

 مزیت‌های مهاجران برای ایران

کارگران افغان در ایجاد تقریبا همه ساختمانهای جدید ایران نقش داشتند.استفاده از نیروی کار پرتلاش کم توقع مهاجران افغان بزرگترین فایده مهاجران افغان برای ایران بود ، آنها در بدل حقوقی کم کار بهتر انجام می‌دادند. در این سه دهه اخیر شاید کمتر ایرانی ( را پیدا کرد که ساختمان‌های و خانه‌های شان توسط کارگران افغان ، ساخته نشده باشند.

هر چند حضور کاگران و مهاجرین افغان در ایران، همواره موجب نارضایتی کارگران ایرانی بود و بارها آنها خواهان برخورد جدی دولت با معضل بیکاری شدند، اما دولت و شرکت‌های خصوصی در ایران از حضور مهاجرین افغان نهایت استفاده اقتصاد را بردند تا آنجایی که یک سال پیش که یکی از روزنامه‌های ایران با اعتراف به این واقعیت تحت عنوان «سازندگان ایران، اما بی نام و نشان »این موضوع را مورد ارزیابی قرار داد. در این مدت کمتر سنگبری، دامداری ، جاروکشی خیابان‌ها و... را می‌توان دید که کارگران ایرانی در آنها حضور داشته می‌داشتند سازمان ملل متحد از ابتدای مهاجرت افغانها به ایران تا اکنون به جمهوری اسلامی ، جهت پذیرایی از سه میلیون مهاجر، میلیون‌ها دلار کمک نموده‌است. اما رسانه‌ها و مقامات جمهوری اسلامی هیچگاه از این کمک‌ها یادنکرده و میزان سالانه آن را مشخص نکرده‌اند

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : مهاجران افغان , آغاز مهاجرت افغان , مهاجرت به ایران , کارگران افغان , وضعیت اجتماعی مهاجرین

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر