امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق آبهای زیر زمینی

دانلود تحقیق آبهای زیر زمینی دسته: زمین شناسی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 74 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 47

علمی كه به مطالعه منابع آب موجود در زیر زمین می پردازد، هیدروژئولوژی (زمین شناسی آب) یا ژئوهیدرولوژی (آب شناسی زیر زمینی) خوانده می شود

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

كلیات

علمی كه به مطالعه منابع آب موجود در زیر زمین می پردازد، «هیدروژئولوژی» (زمین شناسی آب) یا «ژئوهیدرولوژی»(آب شناسی زیر زمینی) خوانده می شود. در این علم به طور كلی مسائلی مثل محل پیدایش ، توزیع ، خواص و چگونگی حركت آبهای زیر زمینی مورد بررسی قرار می گیرد. البته اصطلاح هیدروژئولوژی توسط برخی از مؤلفین به معنای دیگر نیز به كار رفته است، مثلاً گاهی آن را شاخه ای از دانش زمین شناسی می دانند كه تنها به مطالعه تغییرات زمین توسط آب و پدیده های وابسته به آن می پردازد. ولی امروز غالباً هیدروژئولوژی به كار می رود ، منتها بر روی جنبه های زمین شناسی این علم و رابطة آبهای زیرزمینی با محیط زمین شناسی تأكید بیشتری دارد. در حالی كه در ژئوهیدرولوژی جنبه های آب شناسی این علم (خصوصیات جریان سیال) بیشتر مورد توجه است.

اهمیت استفاده از آبهای زیر زمینی

آب زیر زمینی یكی از مهمترین منابع تامین آب شیرین مورد نیاز انسان است. آب زیر زمینی ، بعد از یخچالها و یخ پهنه ها، بزرگترین ذخیره آب شیرین زمین را تشكل می دهد. امروزه بهره برداری از منابع آب زیر زمینی ، برای مصارفی چون كشاورزی ، صنعت و شرب ، توسعه زیادی پیدا كرده است. در مناطق خشك و دور از رودخانه ها و دریاچه های آب شیرین ، غالباً تنها تامین آب برای مصارف مختلف استفاده از منابع آب زیرزمینی است. حتی در نقاطی كه آبهای سطحی به قدر كافی موجود باشد ، ممكن است آبهای زیر زمینی ترجیح داده شود. استفاده از آب زیر زمینی ، با وججود آن كه استخراج آن معمولاً گرانتر از برداشت آب از رودخانه هاست و نمكهای محلول در آن به طور كلی بیش از رودخانه هاست، به دلایل زیر بیشتر مورد توجه است:

  • معمولاً آبهای زیر زمینی عاری از جانداران بیماری زاست و احتیاج به تصفیه ندارد.
  • دمای آبهای زیر زمینی نسبتاً ثابت و برای عمل تبادل حرارتی در كارخانه ها مفید است.
  • تركیب شیمیایی آبهای زیر زمینی معمولاً ثابت است.
  • آبهای زیر زمینی غالباً بی رنگ و فاقد مواد تیره كننده است.
  • آلودگیهای زیستی و رادیواكتیو كمتر روی آب زیر زمینی تأثیر دارد.
  • آبهای زیر زمینی غالباً تحت تأثیر خشك سالیهای كوتاه مدت قرار نمی گیرد.
  • در بسیاری از مناطقی كه آب سطحی قابل اطمینانی وجود مدارد آبهای زیر زمینی غالباً در دسترس است.

استفاده از آبهای زیر زمینی در كشور ما، كه فاقد منابع آب سطحی فراروان است، از دیر باز رواج بسیار داشته است. امروزه نیز بخش مهمی از آبهای مورد نیاز ، بخصوص در كشاورزی و برای مصارف شهری ، از منابع زیر زمینی تأمین می شود. در حال حاضر در سطح كشور سالانه حدود 49 میلیارد متر مكعب آب از منابع زیر زمینی برداشت می شود (جدول 1-1 ) این رقم بخش بزرگی از كل آبهای مصرفی در كشور ما را تشكیل می دهد. مقایسه این رقم با حجم جریانهای سطحی ، اهمیت استفاده از آبهای زیر زمینی را رد ایران نشان می دهد. بنا به آمار موجود حجم تقریبی جریانهای سطحی در حوضه های آبریز كشور به طور متوسط سالانه حدود 68 میلیار متر مكعب است، كه تمام این آب نیز توسط سدهای مخزنی مهار نشده و بخشی از آن بخصوص در ماههایی از سال كه نیاز كمتری به آب وجود دارد هدر می رود.

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : آبهای زیر زمینی , آب شناسی زیر زمینی , ژئوهیدرولوژی , استفاده از آبهای زیر زمینی , منابع آب سطحی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر